Ponedeljak, Oktobar 11, 2010

Spremanje vaseg automobila za predstojecu zimsku sezonu

Siguran sam da vecina vas koja vozi kola pred svaku zimsku sezonu ima dilemu i masu pitanja koja traze odgovore.

Da li je potrebno menjati antifriz? Da li su mi sare na gumama dovoljno duboke? Da li treba da se  menjaju kocnice i kocione tecnosti? Da li.. Da li..?

Nove generacije antifriza koji se koriste u novijim automobilima nemaju potrebu za cescim menjanjem kao starije generacije antifriza. Radjene na bazi etilen glikola pokazale su se mnogo bolje i izdrzljivije od starijih generacija, a sto se kocione tecnosti tice (At ulje) nju skoro svaki proizvodjac automobila i kocionih sistema preporucuje da se menjaju na period od dve godine. A kocnice je dobro proveriti pred zimsku sezonu.

A sto se guma tice po novom zakonu (koji jos uvek nije stupio na snagu) vozaci su obavezni da na sva cetiri tocka imaju zimske gume na kojima sara nije manja od 4 mm. Dodatni trosak da, ali da li je zaista potrban? (U Kanadi ove godine je donet slican zakon koji vozace obavezuje da imaju zimske gume ali samo na pogonskim tockovima?!?) 

Ako neko ima neko pitanje ili sugestiju neka pise.

Pozz 

 

zimske gume [Odgovori]

Brate zimske gume su ti odlozene
do sledece god ....mogu i letnje na pogonskim tockovima ,al sara mora da bude minimum 4mm.pozz

Comment by kilkler (10/11/2010 16:15)

Zimske Gume [Odgovori]

Da odlozen je zakon o gumama na sva cetiri tocka ali ce biti potrebno imati gumu sa 4 mm sare. Ali je malo neverovatno da jedna Kanada gde je sneg 6 meseci u godini ne mora po zakonu da ima sve 4 zimske gume.

Comment by milanche (10/11/2010 16:29)

Deda Mraz :) [Odgovori]

Stvarno je za Kanadu neverovatno...pa oni zive u snegu ljudi :D Gori su nego moj tata, on nije stavio zimske gume jedno 5 godina :) hehe

Comment by vujke90 (11/01/2010 15:34)

Imate sigurno zensko okruzenje! [Odgovori]

Pozdrav i hvala na ostavljenom komentaru Sinisa. Dok se u bilo sta ne upustimo nismo sigurni kakav bi bio ishod (uspeh ili neuspeh).Predlazem vam da Vas besplatno registrujem da probate u Vasem okruzenju da obradujete i odusevite zensku populaciju a ima i za nas muske ponesto kvalitetno u asortimanu. Ako se dvoumite, nemojte . Za registraciju mi posaljite samo Vasu fotokopiju L.K.na e-mail petrovsjz@yahoo.com i mozete da pocnete. Nista ne gubite a sta mozete da dobijete registracijom: 30% jeftinija kupovina svih proizvoda narednih godinu dana. Odlozeno placanje do 14 dana. Mogucnost kupovine preko interneta. Dobijanje robe na kucnu adresu. Puno lepih i zadovoljnih zenskih osmeha. Malolije.... Poslao bi Vam kataloge na kucnu adresu kontaktirajte me.

Comment by sinisa (12/18/2010 16:04)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me