Petak, Decembar 17, 2010

DOBRO JE ZNATI!

Dobro je znati da zimske gume znatno poboljšavaju kretanje i upravljanje vozilom u zimskim uslovima. Postoji par razloga zbog kojih je tako:

  • gazna površina zimske gume je konstruisana tako da odvodi vodu i sneg sa puta i tako smanjuje rizik od akvaplaninga;
  • zimske gume zahvaljujući dubokoj šari imaju znatno bolji i kraći zaustavni put prilikom kočenja;
  • zimske gume su specijalno pravljene sa posebnim dodatkom silike i specijalne smese koj a se bolje ponaša pri hladnim i snežnim vremenskim uslovima;
  • poboljšavaju kretanje na snegu, poledici, lapavici i po hladnom vremenu jer ne menjaju svoje karakteristike pri hladnim uslovima.
M+S

Zimske gume ćete vrlo lako prepoznati. Na samoj gumi pored dimenzija, datuma proizvodnje naići ćete na znakić u obliku trougla sa snežnom pahuljom. Pored pahuljice ćete naići na slovne simbile M+S, što označavaju skraćenice za mud and snow (blato  i sneg). A dobro je i znati da zimske gume treba imati na sva četiri točka radi lakše upravljivosti vozilom i da bi se sprečila proklizavanja zadnjeg dela automobila.

Zimska guma

Pored toga svega čuo sam i za neke "cake" vezano za zimske gume koju mogu da vam olakšaju kretanje u otežanim zimskim uslovima - gume držite uvek malo manje napumpane zimi jer tako će se obezbediti lakše kretanje po ledu i snegu jer ako je guma pod manjim pritiskom neće "šlajfovati" kao kad je pod punim pritiskom!

U svakom slučaju dobro je znati!

 

 

 

 

 

 

 

 

[Odgovori]

http://bmwsrbija.blog.rs/blog/bmwsrbija/x1-x3-x5-x6/2010/11/27/razliak-izmedju-zimskih-i-letnjih-guma-na-bmw-u-x3
evo sta se sve desava zimi kad imate letnje gume
clanak je jako poucan svaka cast

Comment by bmwsrbija (12/18/2010 00:00)

[Odgovori]

Pa kažem ja. Dobro je znati!

Comment by milanche (12/18/2010 00:11)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me